​Послушайте HAMEFA. Как да направите своя първи апартамент красив и уютен

Проектирането и декорирането на първия ви апартамент е толкова вълнуващо - но може да бъде и обезсърчително. За товаможете да се доверите на опита на HAMEFA, но и да се възползвате от няколко съвета, които сме събрали за вас.Независимо дали сте дългосрочен наемател, който иска да се чувства като в свой домили горд собственик на апартамент за първи път, вие сте на правилното място.

Подходете холистично

Много апартаменти имат централна стая без прозорци, която свързва предната и задната стая и разчита на тях за естествена светлина. Така че, ако искате да създадете отделни зони или място за лично пространство, помислете за решение, което не създава допълнителен проблем с блокиране на светлинния поток. Могат да се използват плъзгащи врати с матирано стъкло. Те няма да блокират светлината толкова, колкото истинската врата и определено не са звукоизолирани

Разделете стаята по друг начин

Ако не искате да инсталирате плъзгащи се врати или просто не е възможно във вашия апартамент, помислете за поставяне на румдивайдър, който освен, че не ограничава светлината, може да бъде оплзотворвн в това пространство. В студио разделянето на вашите жилищни и спални зони е най-добрият начин да успеете да се почувствате у дома

Облагородете предверието

Можете да вкарате пространственост в малък апартамент с няколко стилни елемента. Може да използвате куки за палта и чанти, стилна кошница за чадъри, шикозен стол с акцент като шкаф за обувки и огледало, което е поставно така, че да можете да се видите в него до последния момент, в който излезете.

Освежете коридорите

Независимо дали вашият коридор е и вашата кухня, хол и основно всичко, освен банята, или имате достатъчно пространство с дълги преходни зони, не пренебрегвайте тези малки кътчета. Може да изберете скрин с подходящи размери, а защо да не добавите произведения на изкуството, ваза, огледало. Всички те в синхрон с цвета на подовата настилка.

Помислете как ще го използвате

Най -голямата грешка, която можете да направите, когато обзавеждате първия си апартамент, е да не помислите как всъщност искате да живеете в него. Така че, ако например работите от вкъщи, създайте оформление, което дава приоритет на домашния офис, независимо дали той има собствена стая или просто обозначен ъгъл до прозорец. Обичате ли да готвите и хапвате или да организирате вечери? Голяма маса за хранене, която може да се ползва и като работно пространство през деня, може да е по-добра за вас.

Оборудвайте кухнята си

Домът не е съвсем дом без добре оборудвана кухня. Основните неща включват съдове за готвене, кафе машина, тостер и купи за плодове. Ако имате ограничено място за съхранение, помислете дали да инвестирате в уреди, които вършат работата исъщевременно разкрасяват плотовете ви.

Нека дрехите са подредени

Нищо не разрушава спалня като бъркотия от дрехи, пръснати наоколо. Всеки има собствен „стол за дрехи“ в ъгъла, но оптимизирането на гардероба ви с чекмеджета и закачалки, които улесняват организирането, ще бъде от голяма помощ.

Боядисайте стените в бяло

Боята може напълно да повлияе на това колко голямо е вашето пространство. Бял цвят на стената може да помогне на вашия (вероятно) малък апартамент да се почувства по-голям.

Оптимизирайте малка кухня

Ако вашата кухня няма остров и нямате хол, който е отделен от кухнята, не се отказвайте. Изберете висока дървена маса, която може да осигури допълнително пространство за готвене и също така да функционира като маса за хранене.