Майсторите от Хамефа

Превърнала старите традиции в съвременни технологии и дизайн, фабриката с холандски корени и загадъчно име, извикващо асоциации с древни градове, задава високия стандарт на пазара на мебели от масив. И вече има шоурум в София.

Особената красота и емоция, с която са пропити мебелите на Хамефа, вероятно идва и от факта, че те се създават на място, където очите се опиват от природата, а въздухът е напоен с уханията на горите. Фабриката в Разлог почти двайсет години обогатява своя опит, тръгвайки от високото стъпало на старите местни умения на майсторите дърводелци.

Традиция и модерна визия

Днес богатството от собствени колекции и разнообразието на модели, направени по детайл на архитекти или дизайнери за конкретен интериорен проект, показват ценността на взаимодействието на традицията с новите технологични възможности. Прецизният детайл, уникалната обработка, многообразието и изразителността на цветовете разкриват майсторското владеене на материала и елегантно преплитат класически линии и модерна визия. Благородното и топло излъчване на дървесините е нюансирано в различните видове масив, от които са изпълнени мебелите – бор, череша, дъб, бук, ясен, топола.

timeless мебели

Вариантите на бюфети, шкафове, гардероби, библиотеки, витрини, помощни маси и маси за хранене, декоративни предмети, ламперии и подови покрития създават широк избор от мебели и елементи в интериора, които наричаме timeless – изглеждащи извън времето, стареещи красиво и придаващи на дома класа и характер. В новооткрития шоурум директният контакт и опит с продуктите на Хамефа позволяват да се види прецизността на изработката и да се усети вечно неустоимото излъчване на истински стойностните мебели от дърво.

Източник: BRAVACASA Magazine