Идеи от HAMEFA да направите дома си по-приветлив, ако обичате гости

Имате прекрасен нов дом (може би с участието на HAMEFA), обичате гостите и искате да направите жилищното си пространство още по-привлекателно? Направете дома си по-приветлив само с няколко щрихи. От добавяне на малки декоративни елементи до подреждането на мебелите, можете лесно да направите дома си максимално приветлив за вас и вашите гости. Просто следвайте тези полезни съвети!

1. Започнете с предверието

Вашето предверие или коридор е първото нещо, което приветства гостите ви, така че не забравяйте да отделите допълнително време за декориране! С влизането, трябва да сте посрещнати от подходящо осветление - ярко, акцентно или приглушено, то трябва да е в унисон с дизайна. Не лошо да има друг акцент - картина или стилно огледало - нещо, което ще привлече вниманието на гостите. Когато декорирате, не се колебайте да експериментирате с декора.

2. Добавете меки текстури

Добавянето на различни текстури към дизайна на вашия дом е най-простият трик, за да направите дома си още по-приветлив. Добавянето на текстил създава усещане за уют. От пухкави килими до мебели от естествена дървесина от HAMEFA, заобикаляйки себе си и гостите с тези успокояващи текстури, които могат да докоснат, ще ги накарат да се чувстват комфортно. Текстилът е лесен за интегриране в домашния дизайн и прави стаята уютна.


3. Смело с възглавниците и завивките

Те просто крещят “комфорт” Наслояването на декорни елементи като възглавници и одеяла по дивана например е от ключово значение за създаването на уютно пространство, което вие и гостите ви ще харесат. Инвестирайте във възглавници с различни форми и размери. Това е сигурен начин да направите дома си търсен от гостите ви.

4. Не пренебрегвайте местата за сядане

Разположението на местата за сядане е изключително важно, когато става въпрос за това да направите дома си по-приветлив. Най -добре е да са относително близо едно до друго и да са лесни за достъп, за да накарате гостите да се чувстват комфортно. Поставянето на твърде много предмети между красивите ви мебели създава усещане за дистанция, което не е много приветливо.

5. Изберете привлекателна цветова схема

Независимо дали току -що се нанасяте в новия си дом или мислите за обновяване, цветът на боята е наистина важен, когато става въпрос за създаване на приветлива атмосфера. Цветът има способността да предизвиква различни настроения, така че когато избирате цвят на боя или цветова схема за вашия дом, не забравяйте да се съобразите, както с вашия вкус, така и с мнението на специалистите.

6. Не забравяйте за банята

Съсредоточаването върху това, че вашите основни жилищни пространства са приветливи, е страхотно, но не бива да забравяте да направите и баните привлекателни. Независимо дали вашите гости ще останат за няколко часа или за една нощ, вие ще искате да се уверите, че банята няма да създаде дискомфорт.